Oplemenite dom prirodnim kamenom koji garantira dugovječnost i eleganciju

Obrađeni kamen dolazi u više dimenzija i načina obrade te se može primijeniti od sakralnog objekta pa do vlastitog doma, njegova je primjena uistinu raznolika ali i bezvremenska.

Prirodni materijali posljednjih su sezona doživjeli veliki povratak u interijere i eksterijere, a kamen je, uz drvo, većini prvi izbor zbog svojih kvalitativnih svojstava. To najbolje znaju Rudnici boksita o.d.d. Jajce kao osnivači i vlasnici Društva „BX kamen“ d.o.o. koje je osnovano 2014. godine, koji su počeli s eksploatacijom arhitektonsko građevinskog kamena. TNR kamen trgovina d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu formiran je kako bi se obrađeni kamen mogao plasirati na daljnje tržište u EU.

S obzirom na to da se kamen eksploatira sa dva kamenoloma, on dolazi u različitim vizualnim svojstvima te upotpunjava svaku arhitektonsku ideologiju. Obrađeni kamen dolazi u više dimenzija i načina obrade te se može primijeniti od sakralnog objekta pa do vlastitog doma, njegova je primjena uistinu raznolika ali i bezvremenska.

San Giovani kamen eksploatira se na kamenolomu Poljane. Dolazi u dvije vrste Fosil i Stil, koje imaju nekoliko načina obrade. Kamen se koristi za vanjska i unutarnja oblaganja i pogodan je za sve vrste strojnih i ručnih obrada. Podne i zidne ploče izrađuju se u standardnim debljinama i dimenzijama ili prema želji kupca uz strojnu obradu poliranjem, četkanjem i štokanjem. Gaterske ploče proizvode se u standardnim debljinama, dimenzijama i po želji kupca.

Zidne ploče od bunje najčešće se koristi za dekoraciju zidnih površina. Veoma kvalitetan i dugotrajan materijal koji će vas služiti godinama. Debljina rustik zidnih ploča može biti 1.5, 2 i 3 cm, pogodne za vanjska i unutarnja oblaganja zidova. Orso Grigio kamen eksploatira se na kamenolomu Crvene stijene. Dolazi u dvije vrste Tip 1 i Tip 2, koje imaju nekoliko načina obrade. Kamen se koristi za vanjska i unutarnja oblaganja i pogodan je za sve vrste strojnih i ručnih obrada.

Podne i zidne ploče izrađuju se u standardnim debljinama i dimenzijama ili prema želji kupca uz strojnu obradu poliranjem, četkanjem i štokanjem. Gaterske ploče proizvode se u standardnim debljinama, dimenzijama i po želji kupca. Ako želite kvalitetne i dugovječne materijale koji će osigurati bezvremensku eleganciju svakako u svom domu nađite mjesta za kamen.

Izvor: https://living.vecernji.hr/interijeri/oplemenite-dom-prirodnim-kamenom-koji-garantira-dugovjecnost-i-eleganciju-1459017 – living.vecernji.hr